top of page
ivylele

מיקרו-מיתוס | 7 מיתוסים על מיקרו-קופי

  • מה ההבדל בין קופי למיקרו-קופי?

  • האם מיקרו-קופי יכול להופיע על קופסת פיצה?

  • המיקרו-קופי לא הצחיק אותי. זה אומר שהוא לא טוב?


כמו במקרה של באז-וורדס אחרות, יש סביב נושא המיקרו-קופי לא מעט טעויות נפוצות. בפוסט הבא אני מנסה ליישר הדורים פעם אחת ולתמיד עם כמה מהן:

מצחיק, אבל לא מיקרו-קופי 😊 (מתוך האתר של דומינוס)

1. מיקרו-קופי הוא כל קופי שקשור לחוויית משתמש מוצלחת

כמעט, אבל לא ☹

מיקרו-קופי הוא כל מה שקשור לחוויית משתמש מוצלחת בדיגיטל. אם זה מודפס על אריזת הפיצה שלכם, ארגז הירקות או כל מוצר פיזי אחר – זה פשוט קופי טוב.

חמוד, אבל לא מיקרו-קופי 😊 (מתוך חשבון הטוויטר של @hell_n_avn)

2. מיקרו-קופי הוא כל מה טקסט שקשור באינטראקציה דיגיטלית

כמעט, פעם שנייה.

נכון, מיקרו-קופי קורה בדיגיטל – בין אם בתוך הממשק או מחוץ לממשק (סמסים, מיילים, נוטיפיקציות וכו'), אבל טקסט לא נחשב מיקרו-קופי אם המטרה שלו היא לא ללוות פעולה טכנית בממשק. במילים אחרות, עובדת הופעתו של טקסט בסביבה דיגיטלית, לא הופכת אותו למיקרו-קופי. ככה זה כשהמטרה שלו היא שיווקית, למשל.


למעלה: קופי; למטה: מיקרו-קופי (הודעות סמס של My Ofer)

3. מיקרו-קופי הוא כינוי לקופי מעולה

לא נכון ☹ זה קורה עם חברים ("ראיתי סטיקר עם מיקרו-קופי שבטוח תאהבי!") וזה קורה עם לקוחות ("אני רוצה שתכתבי מיקרו-קופי לפייסבוק שלי"): השימוש בביטוי "מיקרו-קופי" לתיאור טקסטים שהם פשוט קופי מוצלח, מצחיק או במיקום מפתיע. אפילו כשמחפשים "קופי מעולה" בגוגל – התוצאות מדברות רק על מיקרו-קופי! הבעיה היחידה היא שמיקרו-קופי הוא לא מחמאה – אלא דבר שונה לחלוטין מקופי.

קופי הוא כינוי לטקסטים (לרוב שיווקיים) שמתארים מוצר, מותג או חברה, בדרך כלל מתוך רצון לתאר, לקדם או למכור משהו.

מיקרו-קופי, לעומת זאת, הוא טקסט שקשור באופן ספציפי לחוויית משתמש דיגיטלית. כלומר, הטקסטים שמלווים את הפעולה הדיגיטלית שאתם שואפים לבצע – לפני, תוך כדי או אחרי.


קופי מעולה. לא מיקרו-קופי (מתוך האתר של חיותא)

4. מיקרו-קופי צריך להיות קצר

היי, האורך לא קובע! נכון לומר שאחת השאיפות של מיקרו-קופי היא להיות תמציתי (Concise) – אבל זאת לא כל התמונה. מיקרו-קופי טוב יכול להיות ארוך, כל עוד הוא עוזר לכם לבצע את הפעולה הדיגיטלית. במקרים שבהם תוספת טקסט יכולה לעזור למשתמשים להבין או לבצע יותר טוב את התהליך – היא תהיה מבורכת לחלוטין.


ממש לא קצר, אבל מונע טעויות ותסכול בהגדרת הסיסמה (מתוך האתר של משו"ב)

5. מיקרו-קופי יש רק במחשב ובסמארטפון

לא נכון 🤷‍♀️

מיקרו-קופי פוגש אותנו בכל פעם שאנחנו משתמשים במכשיר דיגיטלי עם מסך. זה יכול להיות מכשיר התיקוף באוטובוס, הקופה האוטומטית בסופרמרקט, העגלה החכמה בפארם או עמדת ההזמנה העצמאית במסעדת פאסט-פוד.


המיקרו-קופי שמחכה לכם באוטובוס (מתוך האתר הממשלתי)

6. מיקרו-קופי צריך להיכתב על ידי קופירייטרים

לא ממש.

כמו שכתבתי בפוסט הזה, לא כל כותבי המיקרו-קופי הם קופירייטרים – ולהיפך. כותבי מיקרו-קופי הם אנשי מילים שהתמחו בכתיבת חוויית משתמש (UX – User Experience).

נכון, הם אמורים להיות כותבים מושחזים וחדים, אבל הם לא חייבים להתמחות בקופי שיווקי או עסקי. בנוסף לכישורי כתיבה, מה שמשותף לשני המקצועות הוא שכדי להיות טובים בהם, צריך להיות מסוגלים להבין באופן מעמיק את המשתמשים או הלקוחות הפוטנציאליים של המוצר.

אפשר להסתכל על זה גם ככה (אני חושבת שאת ההארה הזאת קראתי אצל כנרת יפרח):

הקופירייטרים יבינו את המשתמשים כדי לנסות להביא אותם אל המוצר הדיגיטלי.

כותבי ה-UX יבינו את המשתמשים כדי לעזור להם להשתמש במוצר מרגע שהגיעו אליו.


7. מיקרו-קופי צריך להיות מצחיק / מיוחד / מעניין / זכיר

ממש לא.

משחקי מילים, התחכמויות וקריצות טקסטואליות הם נהדרים כולם, אבל 99% מהטקסטים שהם מיקרו-קופי הם טקסטים טכניים ויבשים יחסית – תפריטים, כפתורים, תהליכי הרשמה, טפסים וכו'.

אם עשיתם פעולה דיגיטלית ולא שמתם לב למיקרו-קופי שליווה אותה, זה לא אומר שהכותבים נכשלו – אלא שכנראה שהוא היה מוצלח מבחינת המטרה הראשית שלו: שמישות. אחרי הכל, חוויית משתמש חלקה היא הגביע הקדוש של כתיבת ה-UX.




380 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page